0705 71 00 11 info@ugil.se

Pris 380:- (inkl. moms)

Effektiv konflikthantering

Att konflikter är svåra att hantera och kostar både tid och pengar är nog bekant för alla. Om man kan lösa konflikter på ett tidigt stadium är mycket vunnet.
För att framgångsrikt hantera konflikter finns ett antal enkla regler, eller verktyg som Lennart här delar med sig av.

Slå hål på myten
En av orsakerna till de konflikter vi hamnar i är myten att ”konflikter är onaturliga”, att konflikter förorsakas av någon besvärlig människa som t ex mig själv eller andra. Ifall vi kan lära oss att konflikter är lika naturliga som ljus och mörker är mycket vunnet.

Det finns dessutom olika grader av konflikter och att lära sig känna igen symptomen är en viktig bit i konflikthanteringen. Något som börjar med lite ironi kan sluta med katastrof och då kan det vara försent att reda ut konflikten och skadan är redan skedd.

Personlig stilrepertoar
En människa med ett enda sätt att hantera konflikter kan liknas med en snickare som bara kan hantera en hammare. Det blir förmodligen väl islagna spikar men så fort det handlar om en bräda som ska klyvas blir det problem.

Därför är det viktigt att varje människa har en personlig stilrepertoar, med flera olika konflikthanteringsstilar, för att hantera olika konflikter effektivt.

ADRESS

Ugil Konsult AB
Sandplantörens väg 19
302 65 Halmstad
Tel: 0705 71 00 11
info@ugil.se | ugil.se